tisdag 26 maj 2009

Amärkningsvärda namn i NHL genom tiderna

Jag läste lite sport på aftonbladet idag, innan jag gick till jobbet och snubblade över en lista som de har sammanställt. Med de 10 "roligaste" namnet i NHL's historia:
Jag tar mig friheten att saxa in det bara, ni ska inte behöva klicka på en länk för att läsa det:

10) Larry Goodenough

Han kallades ”Izzy” och var åtminstone bra nog att få spela i Philadelphia och Vancouver åren 1979 till 83. Bubblare: Larry Playfair, Buffalospelare på 1980-talet.

9) Harry Dick

Ett toppnummer för de med snuskigt dålig humor. Som Sportchansen. Harry med det ekivoka efternamnet gjorde 12 matcher som back i Chicago Blackhawks 1946-47. Det rapporteras att han hade ett potent slagskott.

8) Ron Homenuke

I teorin hade han en explosiv karriär framför sig. Men det blev bara en NHL-match för killen som hade kärnvapen i hemmet. Efter den enda insatsen i Vancouver slutade Ron redan som 24-åring 1976. Det torde innebära att halveringstiden passerat.

7) Zarley Zalapski

Sverige-bekantingen Zarley – NHL-spel i bland annat Calgary, en säsong i Björklöven, nu i Schweiz – får representera namnen som bara är tramsigt häftiga. Starka utmanare: Radek Bonk, Darcy Wakaluk och Steele Boomer.

6) Yutaka Fukafuji

Om det är dålig smak att fnissa åt det här namnet bjussar Sportchansen så gärna. Han som gärna bestiger berget Fuji är mycket riktigt japan, den förste i NHL. Meriter från fyra matcher i Los Angeles Kings.

5) Darren Puppa

1990 var Darren larvigt nära att få Vezina-trofén som bäste målvakt i NHL. 1996 förde han Tampa Bay Lightning till klubbens första play off. En annan djurisk spelare: Wacey Rabbit, Boston Bruins.

4) Tony Twist

Killen med det svängiga namnet var ingen sång och dansman på isen. Snarast var Tony att rubricera som en ”goon”. Efter NHL-spel i St Louis och Quebec startade han senare en barkedja med det lämpliga namnet Twisters Iron Bar Saloon.

3) Uwe Krupp

Den andre tysken i NHL, Stanley Cup-vinnare med Detroit 2002, har ett namn som höjer mungiporna på de flesta språk. Men frågan är om inte Uwes fru, professionell hundslädesförare, har ett ännu starkare: Valeri Buck-Krupp.

2) Miroslav Satan

När han var som bäst var slovaken en djävulskt effektiv högerforward. Han avrundar nu karriären i Pittsburgh, men man kan fortfarande fantisera om att New Jersey Devils till sist köper honom och placerar nummer 666 på ryggen.

1) Morris Titanic

Morris karriär höll sig hyfsat flytande i Buffalo Sabres i mitten av 1970-talet. Men sjönk som en sten efter en knäskada säsongen 1979/80. Titanic var senare coach för Buffalos juniorlag och hade Bob Beers bland sina adepter, inte heller det ett så pjåkigt namn.



källa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar