tisdag 2 december 2008

Bloggar KAN vara en källa till kulturellt kapital, om än i små mängder

Så här till slutet av året börjar det alltid dyka upp listor av olika slag. Det rör sig om årets bästa skivor, årets sporthändelser, årets mest framgångsrika, årets this och årets that.

Jag tänkte i samband med detta att vi även skulle öka på vårt kulturella kapital lite.
Ni vet när man är på en pizzeria så hänger det 8,7 gånger av 10 lite inramade foton på väggarna, och så tänker man så här "-ja, den där bilden känner man ju igen". Veckan efter går det ett Simpsons avsnitt på tv där de gör en referens till ett liknande känt foto då tänker man "-ja, den där bilden känner man ju igen".

Om vi nu leker med tanken att gräva lite djupare i det här, alltså tänk er scenariot att ni är på nån form av stelt mingel någonstans (jag vet inte varför, det kan vara med jobbet eller någon avlägsen(!) flickväns kusins plastpappa som disputerar) och ni lockas lite av att diskutera nått av dessa foton eller så tar någon anna upp det. Då kan det vara bra att ha lite kött på benen för ens ha en susning att vara kvar i testamentet.

Vanity Fair firar 25 år i år och bestämmer sig för att hjälpa oss en bit på traven. De listar allt ifrån boksomsalg till "political one-liners" som de själva uttrycker det.

Låt oss börja med 25 bästa nyhetsfoton. Det är inte riktigt vad som hänger på väggen i Tjyvens pizzeria men ändå en smula intressant.



länk

2 kommentarer:

Emil sa...

bra grejer!

Kalif Alif sa...

Utvecklande. Keep 'em coming.

Skicka en kommentar